Mandje

Gesloten
Gebruikersavatar
Els
Beheerder
Berichten: 60
Lid geworden op: 18 jul 2021 19:38

Mandje

Bericht door Els »

Mandje.jpg
Mandje.jpg (38.47 KiB) 713 keer bekeken
Stap 1
Stap01.jpg
Stap01.jpg (34.32 KiB) 713 keer bekeken
Knip 1 rechthoek van 20x72 cm voor de rand van de mand en 2 cirkels met een doorsnede van 24 cm. Een cirkel komt aan de onderkant en een aan de binnenkant van de mand.
Om het mandje vast te kunnen zetten maak of pak je een lusje van ongeveer 8 cm.

Stap 2
stap02.jpg
stap02.jpg (23.26 KiB) 713 keer bekeken
Speld het lusje waarmee je het mandje vast kan zetten aan de tralies op een kwart van de korte kant vast. De rafels van het lusje zijn naar de buitenkant gericht.
Vouw de rechthoek nu dubbel met de korte kanten op elkaar en stik dit vast.

Stap 3
Stap03.jpg
Stap03.jpg (21.32 KiB) 713 keer bekeken
De korte kanten van de rechthoek zitten nu aan elkaar gestikt en kan je verder met het maken van de rand van de mand.
Vouw de rand nu naar binnen toe dubbel. Zo heb je de bovenkant mooi afgewerkt en heb je de "rafelkant" naar beneden toe. Het lusje zit nu in het midden van de rand aan de buitenkant.

Stap 4
Stap04.jpg
Stap04.jpg (23.96 KiB) 713 keer bekeken
Draai de rand om met de "rafelkant" naar boven en pak een paar handen vol met vulling.
Vul de rand met restanten fleece of polyvlokken op en speld gaandeweg de rafelkant vast zodat het goed blijft zitten voor de volgende stappen.

Gebruik voor het vullen géén pluizige kussenvulling, deze kan om rattenpootjes vast blijven zitten met alle vervelende problemen van dien!

Stap 5
Stap05a.jpg
Stap05a.jpg (20.64 KiB) 713 keer bekeken
Stap05b.jpg
Stap05b.jpg (20.74 KiB) 713 keer bekeken
We gaan nu de rand van het mandje tussen de twee cirkels spelden. Dit doe ik omdat de rand en de bodem los van elkaar gevuld zijn/worden met fleece en de vulling tijdens gebruik of met wassen op deze manier niet naar een plek verschuift.

Pak de cirkel die je aan de binnenkant van de mand wilt hebben en speld deze rondom vast aan de rafelkant van de rand. Voor het spelden kan je de spelden vanuit de rand loshalen en gebruiken.
Draai vervolgens je werkje om en speld aan de andere kant de cirkel vast, ook aan de rafelkant (je kan de spelden van de andere cirkel loshalen en gebruiken, anders zit je met het naaien met spelden aan beide kanten).

Stap 6
Stap06.jpg
Stap06.jpg (25.07 KiB) 713 keer bekeken
We gaan er nu voor zorgen dat je de mand straks alleen maar aan de binnenkant hoeft vast te zetten met de hand.

Pak je werk vast en leg hem met een deel open voor je neer. Neem de twee lagen van de rand en de cirkel die aan de onderkant komt en stik deze drie lagen zo'n 10 cm vast.
Omdat het een cirkel is en vrij dik gevuld kan het lastig naaien zijn en is het handig er een aantal spelden haaks in te zetten zodat je er gewoon overheen kan stikken.

Stap 7
Stap07.jpg
Stap07.jpg (25.1 KiB) 713 keer bekeken
Stik nu vanaf het einde van het stiksel dat je net hebt gemaakt rondom alle vier de lagen vast tot het begin van het stiksel (van speld tot speld). Zo houd je een opening aan de binnenkant van de mand waardoor je hem zo kan keren.

Stap 8
Stap08.jpg
Stap08.jpg (23.39 KiB) 713 keer bekeken
Haal de mand door de opening heen. Vul via de opening de bodem van de mand met restanten fleece of polyvlokken.
De opening aan de binnenkant van de mand kan je nu met de hand dichtnaaien. Het kan handig zijn om de mand binnenstebuiten te keren voor het dichten van de opening.

Deze tutorials zijn overgenomen van Jollyrats.nl met toestemming van Marjoleine.
Gesloten